“Eesti maitsed”

Meie otsustasime tutvuda Eesti maitsetega ning kinkida kooliperele retseptiraamatu ja mõnusa maitseelamuse.

Jaanuaris tutvusime vanade Eesti kokaraamatutega. Vanim neist oli aastast 1920 ja uuemaid kokaraamatuid kasutasid emad-isad meievanustena. Leidsime mitmeid kummalisi retsepte, mille järgi isu väga ei tekkinud (nt praetud lambaajud), samas oli ka palju isuäratavaid ja ka tuttavaid retsepte (moorapallidest kohvikreemini). Pärast kokaraamatutega tutvumist otsustasime huvitavamad retseptid kodus järgi proovida. Näiteks valmistasime üleküpsetatud lihalõike, tuuletaskuid, mannavahtu, hapukoorekooki, moonisaiu jpm.

Seejärel panime kokku meie klassi kokaraamatu. Iga õpilane trükkis raamatusse ühe oma pere lemmikretsepti ja kujundas selle endale meelepäraselt. Kokaraamatust leiab 26 erinevate retsepti alates karaskist lõpetades smuutiga.

Projekti lõpetasime suure koogilaadaga, kus müüsime enda tehtud kooke, pirukaid, saiakesi, tikuvõileibu ja jooke. Kogutud raha eest ostame klassi kott-toole ja osa annetame heategevuseks.

Maitsvat Eesti 100!
3. K klass

 

 

Kokaraamat https://drive.google.com/file/d/0B5zDEIcW9yQiRDhPdVZfN2twQ3hRTkNlZElNazRRTW5IMXJv/view